Våra hästar

Lektionshästar

Asgeir

”Asse” är min gamla ridhäst/tävlingshäst som lärt mig så mycket, framförallt att ha tålamod. Han är mycket intelligent och svårflörtad, men vinner man hans förtroende är han helt underbar.

Hylling

Snäll äldre dam som går mest på barnlektioner.

Leikner

Katarinas \"projekt\"

Skelfing

Skelfing kom från Island december 08. Hon är helt bedårande söt men lite fräck. Hon är mycket positiv och bra lektionshäst.

Undra

En mycket bestämd ung dom. Hon är en kopia av mamma Lippan men lite vackrare. Har fått ett fint Hingstföl tillsammans med Silfur som heter Sirkus. Börjar bli en riktigt trevlig ridhäst.

Venus

Minst och snabbast. En krutgumma, som kräver sin ryttare.

Tävlings- och avelshästar

Ari

Vi tycker han är en underbar femgångshäst, han älskar verkligen när det går fort. Det är Karolinas tävlingshäst som hon haft en del framgångar med. Tog brons i Speedpass i Östersund. Har fortsatt att ha framgångar även sen dom började tävla i seniorklass. Karolina och Ari har varit med i SM varje år sen 05. 2012 uttagen till Svenska landslaget och deltog i Nordiska mästerskapet i Eskilstuna. Vi hoppas på fortsatta framgångar.

Jóra

Jóra är Atlas föl och alltså tredje generationen som är född här. En stor dam som har ett högt BLUP. Nu har vi börjat inridning. En spännande häst. Blir bara mer och mer lovande.

Kyndill

Kyndill är min egen häst. En stor, stark och pålitligt herre, men svårriden. När han ger efter är han väldigt flott. Karolina tävlade honom med bra resultat. Tog en femteplats i A-final fyrgång young rider under SM i Strömsholm. Kyndill och Karolina har även tagit medalj som senior under SM. Från 2012 rider Josefin honom.

Rán

Eftersom vi varit så nöjda med Ari och Kyndill åkte vi till Karli och Rúna i Tyskland och fick köpa ett sto efter Fani. Rán är som sina bröder underbar att rida med bra gångarter. Kommer förhoppningsvis att bli en bra tävlings/avelshäst. Hon är mamma till Rúna efter Dökkvi som föddes hösten 08. Rán har börjat att tävla lite vilket har gått bra, hon har tagit sig till final, men behöver lite mer träning så att hon blir lite mer stadig och balanserad.

Stikla

Stikla kom från Island februari 09. Jag fastnade för henne på en video och köpte henne direkt. Hon har en fin stamtavla och bra gångarter. Hon är mycket villig och vi håller nu på att lära känna varandra. Stilka är nu avelsvisad och har 7,85 i bdömning lite lågt tycker jag men hon var väldigt het och okoncentrerad. Stikla har fått två fina föl, Kongour och Drottning. Nu ska hon bli Katarinas ridhäst.

Unghästar

Aldur

Född 2013. Efter Silja och Yrdlingur.

Atli

Född 2009. Karins nya häst. Spännande kombination efter Omi från Stav och första klass sto med massor av pass.

Drottning

Född 2012. Stoföl efter Hrafnfaxi och Stikla som vi hoppas på.

Kongur

Född 2011. Kungen på Lindmåla, vacker unghäst som ska behållas som hingst tv.

Sirkus

Född 2012. Lindmåla Mix, efter Undra och Silfur. Måste bli en charmör.

Privathästar

Fjalar

Carinas och Johannas häst. Duktig o välutbildad. Läromästare. Används som lektionshäst.

Glossi

Karins häst. Stor, stark o pigg. Barnslig.

Gráskeggur

Kom tillsammans med Skelfing december 08 från Island. Grålle riden några år och passar inte som lektionshäst utan blivit privathäst. Ägs av Eva

Höfrungur

”Höffe” är en snäll och lättriden lektionshäst. Han har rena och lätta gångarter. Kan även göra lite tricks som att bära hinkar och buga. Kom till oss sommaren 06. Såld till Eva, men är fortfarande med på lektioner.

Naela

Helens häst. Ett av världens 7 underverk enligt Helen.

Rúna

Rán och Dökkvis föl. Nu under inridning.

Sindri

Spännande häst som nog kan bli väldigt bra. Är nu ganska spänd men väldigt snäll och försöker göra sitt bästa. Ägs av Karolina

Speedi

Speedi är en liten trevlig häst, med bra med jämna gångarter, lättöltad kan vara lite envis, charmig. Ägs av Wickan. Används som lektionshäst.

Teitur

Teitur är en stor häst med mycket gång i. Används lite i lektionsverksamheten. Ägs av Eva

Örvar

Örvar är en stor och vänlig häst, som vi köpte hösten 08. Han är lekfarbror i hagen. Gångarterna är stora, dock lite passaktig, man får känslan av att rida stor häst. Han har blivit en mycket omtyckt lektionshäst. Såld till Carina

Tidigare hästar

Atla

Atla är vårt första föl efter Silja. Hon har nu ridits ett tag och börjar att visa trevliga och lätta gångarter. Är ganska framåt och lite nervig, blir nog en bra ungdomshäst. Hon har ett föl här efter Veifur som heter Jóra. Ägs av Elin. Numera i hästhimlen.

Baldur

Vår förstfödda. Rolig ridhäst. Inte riktigt klar med fötterna än. Såld till Hanna.

Dalvari

”Dalle” är en duktig och välutbildad lektionshäst. Ibland kan han testa sina ryttare genom att busa eller stanna och vägra gå framåt. Kom till oss våren 06. Såld till Matilda Danielsson bor inte längre på Lindmåla

Gormur

Gormur har under många år varit först Karolinas och senare Elfridas tävlingshäst. Han har många placeringar på Reg-Nat nivå. Gormur var en häst med stor personlighet. Tyvärr fick vi ta bort Gormur pga fång.

Lipúrta

En gammal dam med stor charm och pondus. ”Lippan” har lärt många att rida. Går nu som barn- och handikapphäst då hon har en gammal skada. Lippan är mamma till Undra. Bor nu i hästhimlen.

Skáskjona

”Skjóna” är en otroligt mjuk och skön tölthäst. Hon är en lugn och trygg nybörjarhäst, men kan tända till och tycka det är kul med galopprace. Skjóna vill helst gå i grupp och inte ridas ensam. Bor nu i hästhimlen.

Silfur

Silfur är det andra fölet efter Silja. Han är väldigt vacker med sin silversvarta kropp med vit man och svans. Han är lugn och trygg så vi får se vad det blir av honom. Numera kastrerad och inriden. Såld till Mikaela Danielsson och bor inte längre här.

Silja

Är otrolig söt med sin silverman. Envis och lat men kan mycket. Hon är mamma till tre stycken föl här, Silfur, Atla och Aldur. Bor nu i hästhimlen.

Skjôttur

Evas häst. Kan mycket om han vill. Numera hos Marie Delling som turhäst.

Sokki

Sokki blev 32 år gammal han var en underbar personlighet och alla älskade honom. Är nu i hästhimlen.

Snótra

Rids av Katarina och går med på lektion ibland. Snótra skadades tyvärr vid en olycka och är nu avlivad

Vaenting

Pigg o snäll. Känslig häst. Är numera i hästhimlen.